Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του πρωτοποριακού ερευνητικού προγράμματος INDES MUSA την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013, ώρα 18:00 – 21:00, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ ΤΚΜ στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή πλέον των 90 μηχανικών και γεωτεχνικών αλλά και Ακαδημαικών. Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η πορεία του έργου, τα πρώτα γενικά συμπεράσματα και οι συμμετέχοντες του έργου έλαβαν χρήσιμα σχόλια από το κοινό που παρακολούθησε και απαρτιζόταν από διακεκριμένους επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους δημόσιων και ιδιωτικών φορέων της περιοχής.
Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και υποστήριξαν την προσπάθεια μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στους:
Κο. Καράογλου Θεόδωρο, Υπουργό Μακεδονίας Θράκης για τη θερμή αποδοχή της πρόσκλησης και τις ευχές που έστειλε μέσω επιστολής (λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παρευρεθεί).
Κο. Στυλιανίδη Κ., Καθηγητή Α.Π.Θ., Πρόεδρο Δ.Σ. ΟΑΣΠ, ο οποίος αν και απών για προσωπικούς λόγους, ανέθεσε στον Δρ. Λεκίδη, μέλος του ΟΑΣΠ – ΙΤΣΑΚ, να χαιρετίσει τη δημόσια παρουσίαση του Ερευνητικού Έργου INDES-MUSA, στο οποίο μετέχει και ο ΟΑΣΠ με το ερευνητικό του κλαδί και με επιστημονικό υπεύθυνο ένα νεαρό του στέλεχος, τον Δρ. Ροβίθη Εμμανουήλ (δείτε εδώ τον χαιρετισμό).
Κο. Ζήση Ιωάννη, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Δέλτα για την υποστήριξη του κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης εργασιών του προγράμματος και τις εποικοδομητικές δηλώσεις του κατά την έναρξη της εκδήλωσης και κατά την διάρκεια των ερωτήσεων και σχολίων.
Κο. Κονακλίδη Τάσο, Πρόεδρο ΤΕΕ ΤΚΜ για την θερμή υποστήριξη και τη φιλοξενία στον χώρο του ΤΕΕ και τον Ko. Πάρη Μπίλλια, Πολιτικό Μηχανικό, μέλος του ΤΕΕ/ΤΚΜ για την ευγενική παρουσία του στην εκδήλωση και θερμό χαιρετισμό του.
Κο. Μάμαλη Σπυρίδωνα, Πρόεδρο Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για την ευγενική παρουσία του στην εκδήλωση και θερμό χαιρετισμό του, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία που έχει η συνεργασία των αρμοδίων φορέων,
επιστημόνων και τοπικής αθτοδιοίκησης, ώστε να επιτευχθεί, όπως είπε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Θερμές ευχαριστίες στέλνουμε και στην επιστημονική επιτροπή, Κο. Τζιαβό Ηλία, Καθηγητή Γεωδαισίας, Α.Π.Θ., Κο. Πικριδά Χρήστο, Αναπλ. Καθηγητή Α.Π.Θ., Κο. Ιωαννίδη Χαράλαμπο, Αναπλ. Καθηγητή Ε.Μ.Π., για την υποστήριξη και παρουσία τους στην εκδήλωση.
Παρουσιάσεις:
- Εισαγωγική παρουσίαση – Μπέττυ Χαραλαμποπούλου, C.E.O. Geosystems Hellas, Συντονίστρια έργου
- Γενική παρουσίαση του έργου – Δρ. Μάνος Ροβίθης, Επιστημονικώς Υπεύθυνος του έργου
- Γεωτεχνικές συνθήκες & γεωφυσικά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής Καλοχωρίου – Κωνσταντία Μάκρα, Αλέξανδρος Σαββαϊδης, Κύριοι Ερευνητές ΙΤΣΑΚ/ΟΑΣΠ
Δίκτυα και μετρήσεις παραμόρφωσης στην περιοχή μελέτης – Δρ. Αθανάσιος Η. Γκανάς, Διευθυντής Ερευνών ΓΕΙΝ/ΕΑΑ - Εγκατάσταση σταθμών GNSS αναφοράς στην περιοχή μελέτης & παρακολούθηση των μετακινήσεων στην περιοχή έρευνας – Ερρίκος Σκάσσης, Business Development manager, Geosystems Hellas A.E.
- Καλοχώρι : H διαχρονική εξέλιξη των εδαφικών υποχωρήσεων και οι επιπτώσεις τους – Λουπασάκης Κωνσταντίνος, Επίκ. Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
- Αεροφωτογράφηση και σάρωση με αερομεταφερόμενο δέκτη LIDAR για την δημιουργία Ψηφιακού Μοντέλου Εδάφους υψηλής ανάλυσης στην περιοχή Καλοχωρίου – Δημήτρης Τσιβίκης, GEOMATICS A.E.
Φωτογραφίες:
[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”Thessaloniki”]