Text Size

Εκδήλωση στο Καλοχώρι

Τα αποτελέσματα του ερευνητικού, πρωτοποριακού προγράμματος INDES - MUSA, που υλοποιείται στο Καλοχώρι, θα παρουσιαστούν σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Δέλτα, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 μ.μ., στο κοινοτικό κατάστημα Καλοχωρίου (πλατεία Δημοκρατίας), σε συνεργασία με την ένωση φορέων υλοποίησης του προγράμματος. Το πρόγραμμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Καλοχώρι, που αποτέλεσε το πεδίο εφαρμογής του προγράμματος μαζί με την Σαγκάη της Κίνας, μιας και προκύπτουν στοιχεία για το έδαφος της περιοχής.

Επιτυχής παρουσίαση τελικών αποτελεσμάτων του έργου

Σας ενημερώνουμε για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενημερωτικής εκδήλωσης για την παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων του έργου που πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2015 στο  Αμφιθέατρο του ΤΕΕ (Μεγ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη) στα πλαίσια του ερευνητικού έργου με τίτλο:  «INDES – MUSAINnovative multi-sensor network for DEformation and Seismic Monitoring of Urban Subsidence-prone Areas - Καινοτόμο Πολυπαραμετρικό Δίκτυο Παρακολούθησης Παραμορφώσεων και Σεισμικής Κίνησης σε Πολεοδομικά Συγκροτήματα με έντονα φαινόμενα Εδαφικών Καθιζήσεων»

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ευστάθιο Αβραμίδη, Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας, τον κ. Μίμη Φωτόπουλο, Δήμαρχο Δήμου Δέλτα και τέλος τον κ. Γεώργιο Τσακούμη, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/ΤΚΜ  για την υποστήριξή τους και τον χαιρετισμό που απεύθυναν κατά την έναρξη της εκδήλωσης. Επιπλέον ευχαριστούμε θερμά τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τη θερμή αποδοχή της πρόσκλησης και τις ευχές που έστειλε μέσω επιστολής (λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παρευρεθεί). Τέλος, η οργανωτική επιτροπή απευθεύνει θερμά ευχαριστήρια και στον κ. Xuejun Liang, First Secretary της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Παρουσίαση τελικών αποτελεσμάτων του έργου

 

Η GEOSYSTEMS HELLAS Α.Ε., ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ - ΙΤΣΑΚ), το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών - Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στα πλαίσια του προγράμματος INDES – MUSA σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων του έργου.

 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο ΤΕΕ, Μεγ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015, 6μμ – 9μμ.

 

  • Μπορείτε να κατεβάσετε την πρόσκληση για την εκδήλωση από εδώ.

 

Συμμετοχή στο Hexagon International Conference

Η Geosystems Hellas συμμετείχε στο Hexagon International Conference (Global Channel Partner Meeting) το οποίο πραγματοποιήθηκε 1 - 4 Ιουνίου 2015 στο MGM Grand Hotel στο Las Vegas των Η.Π.Α. Όσον αφορά το έργο, η εταιρεία συμμετείχε με την παρουσίαση:

Shaking Things Up: Monitoring Ground Deformation and Seismic Motion in Greece and China

 

Παρουσίαση στο SPACE EXPO ATHENS

Η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος - Space Expo Athens- έριξε την αυλαία της την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 έχοντας κερδίσει το ενδιαφέρον του Αθηναϊκού κοινού και όχι μόνο. Πάνω από 50.000 επισκέπτες έσπευσαν να εξερευνήσουν τα «μυστικά» του διαστήματος και να αντιληφθούν τελικά ότι η διαστημική τεχνολογία είναι πιο κοντά στην καθημερινότητα μας από ότι μπορεί να πιστεύουμε. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να το ανακαλύψουν μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό όπου παρουσιάζονται τα σημαντικά πρακτικά οφέλη του Διαστήματος στην καθημερινή μας ζωή.

Ανάμεσα στις πολλές ενδιαφέρουσες ομιλίες ήταν και αυτή της Κας. Χαραλαμποπούλου, η οποία παρουσίασε το πρωτοποριακό έργο INDES- MUSA - "Καινοτόμο Πολυπαραμετρικό Δίκτυο Παρακολούθησης Παραμορφώσεων και Σεισμικής Κίνησης σε Πολεοδομικά Συγκροτήματα με έντονα φαινόμενα Εδαφικών Καθιζήσεων [INDES-MUSA]": Eφαρμογές Copernicus & Galileo. Η παρουσίαση κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών και έγινε αφορμή για εποικοδομητικές συζητήσεις σχετικές με την επίδραση και τα οφέλη που έχει για την τοπική κοινωνία.